Κριθάρι

Περιγραφή

Άριστο εγχώριο ή εισαγόμενο από χώρες της Ε.Ε. (Γαλλία - Αγγλία), με ποιοτικά χαρακτηριστικά το Ειδικό βάρος, την Υγρασία και την Καθαρότητα.

Διατίθεται:

  • χύμα
  • σε σάκκους νάιλον πλεκτούς
  • ολόκληρου καρπού
  • νιφάδες (flakes). 

Για την παραγωγή της μορφής αυτής το κριθάρι υφίσταται υγροθερμική επεξεργασία και πίεση (ατμός - κυλίνδρισμα) σε ειδικό εξοπλισμό - τμήμα του εργοστασίου. Αποτέλεσμα αυτής της κατεργασίας είναι η παραγωγή προϊόντος πιο εύπεπτου (ευκολοχώνευτου) και πιο ελκυστικού, κυρίως για τα νεαρά ζώα.